ATAŞEHİR’DE EĞİTİM İLE ENGELLER AŞILIYOR..

ATAŞEHİR’DE EĞİTİM İLE ENGELLER AŞILIYOR..

Ataşehir’de çoklu engelli çocukların eğitim göreceği Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu eğitim, spor ve sanat camiasının yoğun ilgisiyle resmi törenle açıldı

Ataşehir Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Okulu’nun açılış törenine;

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve İl Müdür Yardımcıları Serkan Gür ve Ebubekir Sıddık Savaşçı,  Şube Müdürü Fatih Çepni,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Şube Müdürleri, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye Çevre ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal,

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Muhtarlıklar İşleri Müdürü Burcu Der Hasanoğlu, Meclis Üyeleri Süleyman Karadağ, Haluk Sadıkoğlu, İsmail Levent, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı ve İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül,  Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, İstanbul Down Sendromu Derneği Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, Spor camiasından ünlü spor hocası  Yılmaz Vural, eski Milli sporcular Levent Kartop, Mustafa Kocabey, Milli Voleybolcu Bahar Mert, ünlü komedyen Yavuz Seçkin, mahalle muhtarları, stk temsilcileri, okul müdürleri ve davetliler katıldı. Sunuculuğunu Şenol İpek’in yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

BİLİCAN: “EĞİTİM’DE ENGELLERİN AŞILMASI İÇİN OKULLARIMIZI YENİLİYORUZ

Törende kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilican; “Ataşehir’de 2 bin 600 öğrenciye özel eğitim veriyoruz. Yapımı süren okullarımız var. Bu okullarımız hizmete girdiğinde daha etkin eğitim vereceğiz. Bu okulumuzla birlikte yapımı devam etmekte olan 10 tane okulumuz var. Fiziki çalışmaların yanı sıra eğitime kalitenin artırılması konusunda da gerekli çalışmaları yapmaktayız. Okulumuzun inşaatından eğitimine her aşamada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YELKENCİ: “ENGELLİ ÇOCUKLARIN BİZE, BİZİMDE ONLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci,  “Böyle anlamlı ve güzel bir işin başarılması ve okulumuzun açılıyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Biz öğrencilerimiz hayatını güzelleştirmek, kolaylaştırmak için varız. Bu okulumuzda olduğu gibi, kültür sanat camiası, spor camiamız,  STK temsilcileri, hayırsever iş adamlarımız bu tür faaliyetleri desteklerlerse daha güzel yol alabilir daha anlamlı hizmetlere imza atabiliriz. İstanbul valiliği ve bakanlığımızın özellikle üzerinde durduğu bizimde hassasiyetle yaklaştığımız özel eğitim alanında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu gün itibarı ile  İstanbul’da 65 bin örgencinin 55 bini kaynaştırma sınıflarında, yaklaşık 10 binide  özel eğitim okullarında eğitim görmekte. Bunun yanı sıra Bilim Sanat Okullarında 5 bin 6 yüz civarında öğrencilerimiz var. İhtiyaç duyan öğrenciye hizmet vermekteyiz. Bu alanda bağışçılarımızın da destekleriyle daha hızlı yol kat ediyoruz. 7 okulumuzu bitirdik, yapımı devam eden 7 okulumuz daha var.  Engelli çocuklarımızın bize ihtiyacı olduğu kadar bizimde en az o kadar onlara ihtiyacımız var. Bu noktada emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma, değerli bağışçılarımıza, sanat ve spor camiasından aramızda olan değerli katılımcılarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; bu güzel okulun açılışında sizleri aramızda görmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade ediyor hepiniz hoş geldiniz diyerek; “Burada eğitim gören kardeşlerimizin eğitimine odaklanacağız. Hep birlikte bu kardeşlerimizin yüzlerini güldüreceğiz. Onların yüzleri gülerse biz mutlu olacağız. Bu tesisi ilçemize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah okulun içini dolduracağız. Asıl alkışlanması gereken onların anneleri ve aileleridir. Onlara da çok teşekkür ediyorum, yüreklerine sağlık. Hepimizin bu engellerle karşılaşma ihtimalimiz olduğundan yaşamdaki engelleri bir an evvel kaldırmak için çalışmamız lazım. Yüreklerimizden engelleri kaldırırsak hayatımızda da engeller kalmaz diye düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin halkoyunları ve müzik gösterileri yapıldı. Katkılarından dolayı Yılmaz Vural, Yavuz Seçkin, Bahar Mert, Levent Kartop, Mustafa Kocabey ve sunucu Şenol İpek’e  plaket takdim edildi.

Okulun açılış kurdelesi kesildikten sonra sınıflar gezildi ve konuklara ikramlarda bulunuldu. Açılış töreni Zumba konseri ile son buldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?