YEDPA YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR!

YEDPA YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR!

Başkan İlgezdi Yeni Çamlıca Mülkiyeti Açıklaması: ‘Buranın İşi Bitti!’

Yeni Çamlıca Mülkiyet sorunun çözümünde katkısının vurguladığı bedelsiz arazi için teşekkür eden Battal İlgezdi, “YEDPA araziyi verince imar transferine gerek kalmadı. Bu iş bitti.” dedi.

Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunun çözümünde hibe edilen arazinin çok büyük katkısı olduğunu söyleyen Battal İlgezdi,  “YEDPAaraziyi verince imar transferine gerek kalmadan kendi içinde mülkiyet sorununu çözme olanağını kavuştuk ve buranın işi bitti. Geçen hafta Encümen’den geçti Büyükşehir’e gönderildi.” Diye konuştu.

2009’DA TAPU SÖZÜ: MÜLKİ SORUNU NEDENİYLE ZOR OLDUĞUNU GÖRDÜM

Basın mensuplarına Yeni Çamlıca‘daki mülkiyet salonu ile ilgili açıklama yapan Battal İlgezdi, 2009’daki seçimlerde tapu vereceği sözünü verdiğini hatırlatarak, göreve başladığında gördüğünü çok farklı olduğunu, tapu vermesinin mülkiyet sorunu nedeniyle zor olduğunu gördüğünü ifade etti.

Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunu ile ilgili gelişme hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunu çözdüm. Mülkiyet ile ilgili yaptığımız çalışmayı Büyükşehir’e gönderdik. Büyükşehir’in onayını bekliyoruz. Büyükşehir’in onayından sonra mülkiyet sorunu çok adil bir şekilde sorun çözülecek.” Dedi.

YEDPA’YA TEŞEKKÜR: BEDELSİZ ARSA BAĞIŞLADI

Sorunun çözümün önemli katkısı olduğunu vurguladığı YEDPA yönetimine teşekkür eden Başkan Battal İlgezdi,  Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorununun çözümünde YEDPA’nın bedelsiz bağışladığı arsanın payının önemi vurgulayıp, “Bedel tespitini çok düşük yaptım 1000 lira 1250 lira En fazla rayiç bedeli belirledik. Adam 300 metre arsa alması gerekiyorsa yüksek tutarsak nasıl alacak? Olabilecek en düşük bedel tespit ettik. Kendi aralarında borçlanarak arsa bedellerini Büyükşehir’e ödeyecekler.” Açıklamasına yer verdi.

İMAR TRANSFERİNE GEREK KALMADAN ÇÖZÜM

YEDPA’nın yönetim kuruluna teşekkür eden Battal İlgezdi, sorunun çözümünde hibe ettikleri arazinin çok büyük katkısı olduğunu söyleyerek,  “YEDPA araziyi verince imar transferine gerek kalmadan kendi içinde mülkiyet sorununu çözme olanağını kavuştuk ve buranın işi bitti.” Dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL SONUNA KADAR İMAR PLANLARI ÇIKMIŞ OLACAK

İlgezdi,Yeni Çamlıca’nın mülkiyet sorunu ile ilgili açıklamasını, “Geçen hafta Encümen’den geçti Büyükşehir’e gönderildi. Büyükşehirde 1/5.000’lik plan için altıklar hazırlanıyor Önümüzdeki yıl sonuna kadar oranın da imar planları çıkmış olacak.” İfadeleri ile tamamladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?