ATAŞEHİR BELEDİYESİNDE HAKSIZ VURGUN İLE KİMLER DOYDU..

ATAŞEHİR BELEDİYESİNDE HAKSIZ VURGUN İLE KİMLER DOYDU..

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN  AÇIKLAMASI .

Ataşehir’de belediyeye ait park, yol ve sokakların  Ataşehir Spor Kulübü adına veya Kulübünün kiraladığı taşeron firmalar tarafından Ataşehir Belediyesi  park tabelaları konarak  işgal edildiği, bu işgalcilerin söz konusu yerleri otopark olarak  ücret karşılığın da işlettiği,  Belediye’ye  de işgaliye bedeli olarak  pay verildiği  ulusal basında yer aldı.

Ataşehir’de yolların neredeyse tamamı ücretli otoparka dönüştürülmüş  bir durumda. Sarı yelekli otoparkçılar Ataşehir Belediyesi adına çalıştıklarını söylüyor ve Belediye de “işgaliye bedeli” olarak bu paranın alındığını doğruluyor. Peki yasal mı?

Ataşehir’deki birçok yol kenarında hatta ara sokaklarda dahi bu  ücretli otoparka rastlamak mümkün. Tabelalara bakıldığında ise kiminin üzerinde Ataşehir Belediyesi Spor Kulübü, kiminin üzerinde ise bazı firma isimleri yer alıyor.

TRT Haber’den Murat Can Öztürk’ün haberine göre söz konusu alanlar 2 saate kadar 10 lira, gün boyu  ise 15 lira şeklinde ücretlendirilmiş  bir durumda

“İSPARK mı?” sorusuna ise “Atapark olarak geçiyor” cevabı veriliyor. Ataşehir’deki diğer sokaklarda da aynı manzara lar var. Sadece ara sokaklar değil yol kenarları, ve işletme önleri… Birçok noktada durum bu şekilde .

 

Ataşehir Belediyespor Kulübü ve taşeron firmalar park ücreti alıyor. Peki, gerçekten buraları kimler işletiyor, işte bu konuyla ilgili çeşitli iddialar var.  Vatandaş bu soruların cevaplarını istiyor.

Bölgedeki bir vale, Ataşehir’de Tekel Spor Kulübü’ne ait 120 otopark olduğunu söylüyor. Kendilerinin taşeron firmada çalışan olduğunu da aktaran vale, gelirin yüzde 70’inin belediyeye, yüzde 30’unun da bu şekilde işletmeye kaldığını ifade ediyor.

10 TL’LİK ÖDEMEYE SIFIR TL’LİK FİŞ

Ödediğiniz ücretin karşılığında ancak isterseniz fiş alabiliyorsunuz. O da her zaman gerçek ücreti yansıtmıyor. Bazılarında 0 lira yazılı, bazılarınınsa saati veya günü farklı.

Kayıt dışı para toplama belgesi fişlerde de açıkça görülüyor.

 

 

KİM BU PARA TOPLAYANLAR?

Peki sokakları otoparka çevirip para tahsil eden bu kişiler kim? Yasal bir dayanakları var mı?

Sarı yelekli kişiler ya Ataşehir Belediyespor Kulubü veya onların anlaştığı taşeron firmalarının çalışanları.

Ataşehir Belediyesi ile yaptıkları sözleşme gereği sokakları otoparka çevirdiklerini savunuyorlar.

 

‘’BELEDİYEMİZE İŞGALİYE BEDELİ ÖDENİYOR’’

Belediye yetkilileri de bunu doğruluyor. Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Belediyeye “işgaliye beledi” ödendiğini söylüyor:

“Ataşehir Belediyespor Kulübü adına ilçemizin çeşitli sokaklarında yapılan yol kenarı otopark işiyle ilgili, Belediyemize işgaliye bedeli ödenmektedir. İlçemizin yine birkaç sokağında Ataşehir Belediyespor Kulübü’müzün yaptığı gibi, işgaliye bedelini Belediyemize ödeyerek Ataşehir İlçe Emniyet Vakfı tarafından da yol üstü otopark işi yapılmaktadır.”

‘’İLÇE BELEDİYESİNİN YETKİSİ YOK, YETKİ BÜYÜKŞEHİRDE’’

Ancak yolları Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) kararıyla otopark olarak kullanabiliyor. İlçe belediyelerinin böyle bir yetkisi yok.

Avukat Mustafa Efe konuyla ilgili, “Yol kenarına araçların bırakılması ve otopark hizmeti verilmesi bu münhasıran büyükşehir belediyelerinde, büyükşehir belediyesinin yetkisi dahilinde. Dolayısıyla burada ilçe belediyelerinin görevli koyarak veya tabela, çizgi koyarak yol kenarlarını otopark olarak işletmesi mümkün değil” ifadelerini kullanıyor.

Vatandaşlar, Ataşehir’in hemen hemen her bölgesini işgal etmiş otoparkçılara bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Haberin yayınlanmasından sonra Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem haber içeriği videosuyla yaptığı  #DeğnekçilerAtaşehirde  hashtagı ile Twitter’da

‘’ Ataşehir’i Kimler Yönetiyor’’ Sahipsiz Belde ‘’

‘’Halkçı ; Ataşehir Belediyesi sokakları değnekçilere teslim etti ‘’  paylaşımları yaptı .

Bu hashtag ve İlçe Başkanı İsmail Erdem’in  paylaşımlarına cevaben vatandaşların da rahatsızınlıklarını dile getirmesiyle  olay sosyal medyada büyük ses getirdi. Twitter ‘da   olayın  gündem olması ve ses getirmesi üzerine sabaha karşı  sessizce tabelaların  söküldüğü gözlemlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı

İsmail ERDEM

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?