BAFRA’DAN İSTANBUL’A LEZZET HİKAYESİ ” BAFRA PİDESİ”

BAFRA’DAN İSTANBUL’A LEZZET HİKAYESİ ” BAFRA PİDESİ”

Bafra Pidesi orjinal tadıyla İstanbul’da Tuzlada Samsun’un Bafra ilçesinde yüz yıllardır maharetli ustaların ellerinde yoğrularak şekillenen Bafra Pidesi, adı gibi tadıyla vazgeçilmez bir üne kavuştu.

“Coğrafi işaret” tesciline de sahip lezzetler arasında yer alan Bafra pidesi, ince hamuru, gevrekliği, pişirilişi, yapılışında kullanılan doğal tereyağı ve peyniri, özel olarak hazırlanan kıymalı harcıyla diğer pidelerden ayrılıyor.

Pazar kahvaltılarının da vazgeçilmezleri arasında yer alan Bafra pidesi, bölgenin yemek kültüründe önemli bir yer tutuyor.

Bafra pidesi, düğünlerden cenazelere, askere uğurlama törenlerinden özel davetlere kadar sofralarda yerini alıyor. İstanbul – Tuzla’da Bafra ilçesi ile özdeşleşmiş yüz yıllardır bilinen ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşan, kültürel birikimi asırlardır devam eden kuru ve şerbetsiz bir tatlı olan Bafra’nın dünyaya ün salmış lezzetli ve geleneksel ürünü Bafra Pidesi’ni ve Karadenizin en özel pidelerini sizlere sunuyor.

İstanbul’un her köşesinden insanlar bu lezzetleri tatmak için İstanbul /Tuzla ilçesine gelirken Ustasının elinden lezzet eli alan Pide Ustası Harun İLKBAHAR 13 yaşında başladığı bu lezzet hikayesinde tam 26 yıl hamur açmış ve ustalığını lezzete dönüştürmüş.

Buraya gelenler tam anlatımları ile”’ kendilerini yöremizde hissediyor bafra’daki aynı lezzeti burada buluyoruz ”diyorlar . Karadeniz’in en özel ve lezzetli pidelerini istanbul Tuzla’da ustasının elinden yiyin bir lezzet yolculuğu yapın derim .

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?