Acil Servislerde Hasta Ve Hasta Yakınları Mağdur Ediliyor, Halk ; Sesli ve Görüntülü Kamera İstiyor.

Acil Servislerde Hasta Ve Hasta Yakınları Mağdur Ediliyor, Halk ; Sesli ve Görüntülü Kamera İstiyor.

 

 

Halkın Yumuşak Karnı Sağlıkta , sorunlar gün geçtikçe bitmiyor. Özellikle , Acil’e gelen hasta ve hasta yakınlarının şikayetleri  üstün körü kapatılıyor.

184 gelen şikayetler resmi cevaplarla geçiştiriyor. hatta işin en ilginci hastanın  yapmış olduğu  şikayetlere bakan yine bir doktor meslektaşı tarafından üstü kapatılıyor..

Hasta ve Hasta   yakınları arasındaki ilişkiler . Doktor ve sağlık  memurlarının  , üslup hatalarından dolayı ortam gerilmesine neden oluyor. Hasta  zaten bir hastaneye bir sıkıntıdan dolayı gelmiş olmanın telaşı ile doktor ve sağlık memurunun üslup  ve tavır hataları , ortamı gerdiği gibi , doktor ve ssağlık çalışanlarının bilinç altında yatan  psikoloji. “her gelen hasta ve hasta yakınları suçlu ve şiddet eğilimli”  olarak görmesi ayrıca vahim bir  durum olduğu doktorların sosyal medyadaki paylaşımlardan görebilirsiniz.

Tabi işini bilen doktor ve sağlık çalışanı ,  Beyaz kod   uygulamasının arkasında , tüm problem hasta ve Hasta yakınındaymış gibi suçlu duruma düşürülerek . Davaları kendi lehlerine sonuçlandırma  çabası ile Sağlık Bakanlığı  ve sağlık çalışanlarının bağlı bulunduğu derneklerin avukatları tarafıdan vatandaş mahkemelerde cezalarla çarptırılıyor

657 devlet memuru yasası doktorlar için uygulama yapması yapmak hasta mağduriyetlerini çoğaltacağı  aşikardır.

doktor şiddeti  bir diğer nedeni ise bir doktorun günde 40 hastaya bakması değilmidir.  Bir doktorun Standart bir hastayı muane etmesi 30 dk ise buna göre standartlar ortam oluşturulmalı ve hekimin de insan hayatı üzerindeki hayati teşhislerini doğru  vermelidir  . Bugün  yapılan hasta tedavileri üstün körü yapılarak doktor hataları da buradan çıkmaktadır . Döner sermayeden alınması gereken para ile ticarete dönüştürülen insan hayatına sağlıkta dur denme zamanı gelmedimi.

ortada mağduriyetler var ise  , sadece doktor ve sağlık çalışanı  yönünden olmadığını , sağlık bakanlığı artık idrak etmeli. Yanlışlardan geri adım atmalı ve halk ile kucaklaşmalı.

Kimse oraya doktor ve sağlık çalışanı ile kötü olmaya gitmiyor . İlk kurşun uslup ve tavırla sağlık personelinden gelediğini düşünürsek.

Bu mağduriyetleri ortadan kaldırabiliriz.

Bu  Mağduriyetlerin ortadan kalkması mümkün mü?

  • kamera kayıtlarında ses olmadığı için Yanlış tespitten dolayı bu durum halkı mağdur ediyor. Yine doktor ve sağlık çalışanının   657 tabi olmasından dolayı  haklı olan her ortamda Doktor  ve Sağlık Çalışanı Haklı çıkarılıyor.  Bu nedenle Hasta ve Hasta yakınları Hastanelerdeki  , Hasta Şiddeti Şaibesi bitmesi adına Kamera kayıtları gizlilik esasına göre   görüntünün yanında  sesli olmalıdır.
  • Olay sırasında Doktorlar , Organize bir şekilde hasta ve Hasta yakınları aleyhine  suçlu ifadesi veriyor . Bu durumda kamera kayıtları katrajına giren görgü tanıklarının anında ifadeleri alınmalı .ve anlık şikayetler değerlendirilmeli .
  • Doktor ve Sağlık Memurunda  psikoljik sorunları varmı ? bununla alakalı yeterlilik belgeleri  her yıl almalı .
  •  Gelen hasta ve Hasta  yakınları ile Doktor ve Sağlık Çalışanları  nasıl iletişim kuracak  bunlar standartlaştırılmalı ve eğitimler verilmeli.
  • Hasta psikolojisini anlayacak doktorlar yetiştirilmeli.
  • en önemlisi Doktorlara  üç aşamalı ( hastanın muanesinden tedavisine , üslup ve davranışına  kadar hasta doktor ve sağlık çalışanlarına nor verilmeli yıl sonunda karne olarak verilmeli ceza ve ödül sistemi ile sağlık Bakanlığında değerlendirme yapılmalı .
  • Doktor ve sağlık Memuru tedavi sürecinde ,bu şaibenin bitmesi adına hasta ve hasta yakınları ile doktorların  arasında diyalog kaydedilmeli bunun için yakalarında ses kaydedici cihazlar  takılması mecbur edilmeli. 

Doktor ve Sağlık Memurunun Kamu oyu yaparak DOKTORA Şiddet  kavramının araştırmaları sonucunda ortaya çıkan vahim bir sonuç.

  • Sağlık çalışanının uğradığı şiddetin nedenlerinden, Sağlık personelinin hastaya uygunsuz davranması, rencide edici sözler söylemesi,  Sağlık personelinin hastaya hoş olmayan tavırlar sergilemesi sonucu bu şiddet açığa çıkmıştır diye sorulmuş ,  cevap:  200 öğretmenden 114  Evet %57 , Hayır diyen öğretmen sayısı 86 ve %43 olarak bulunmuştur.

 

  • Görsel ve yazılı medyada sıklıkla yayınlanan sağlıkta şiddet haberlerinin bu alanda çalışanlara yönelik şiddeti körüklediği sorulmuş.  CEVAP:  200 Öğretmenden 182 kişi Evet demiş %91 , Hayır diyenler ise 18 kişi %9 çıkmıştır.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?