İBB’DEN BASINA HABER ENGELİ.

İBB’DEN BASINA HABER ENGELİ.

Vatandaşın  kanalımıza İstanbul /maltepe  parkına iki gündür toplanmayan çöp ve kötü kokuların geldiği  ihbarı üzere  ataşehir.tv  haber kanalı olarak gittik.

Buradaki sağlıksız çevre koşullar ile çevreyi rahatsız eden kötü kokuların  olduğunu yerinde  görüntülemek  üzere iken İBB ‘nin görevlileri tarafından basın olarak  engelendik .

Engelenmemiz ile birlikte İbb yetkilileri tarafından  haber kanalımız muhabirilerinden basın kartlarının gösterilmesi  istedendi. bunun üzere muhabirlerimiz  kartlarına göstererek görevlerine devam edecekten

Ancak bunun ile yetinmeyen İbb’nin yetkilikleri tarafında maksadı aşan durum ve sözlerin yanında  muhabirlerimizin etrafı çevirerek  basın kartıları fotoğraflarının alınması ve kimlik bilgileri istendi.

Bu duruma tepki gösteren muhabirlerimiz koruma amaçlı polis çağırdı.

Olay yerine polis gelen sürece kadar beklerken ise Basına engel nedeni ile halkında İBB yetkilerine tepkisine neden oldu.

Bir vatandaşın ”’ Ak parti zamanında Yirmi Yıldır böyle bir şey olmadı ” sözleri .

İBB yetkilerini çıldırttı ..

basına sahip çıkan vatandaş Olay yerine polis gelene kadar beklemesi ile  halkın basın özgürlüğü’ne sahip çıktığını gösterdiği gibi polislerin olay yerine gelerek basına  yardımcı olması ve kanunlara göre basının engelenemeyeceği hakkında bilgi vermiştir.

polis eşliğinde muhabirlerimizi görüntüleri alarak olay yerinden ayrıldı.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?