ATAŞEHİR BELEDİYESİNDEN BENİM GÖZÜM GÖRMEZ MESAJI

ATAŞEHİR BELEDİYESİNDEN BENİM GÖZÜM GÖRMEZ MESAJI

 

 

Whatsapp ihbar hattımıza gelen  şikayet üzerine ;Ataşehir yeni çamlıca mahallesinde imar olmadığı halde burada bir kaçak inşaat yapıldığının haberi üzerine kanalımız olay yerine gitti.

Vatandaşın şikayetlerinde ilginç diyaloglar ortaya çıktı ; iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

Çevre esnaflar o kadar sindirilmiş ki !’ ” lütfen beni çekmeyin ama Ataşehir belediyesi görevlileri burada atını oynatıyor burası rant kapısı  anlayın lütfen anlayın  başka bir şey demek istemiyorum.  ‘‘ diyen vatandaşın sitemleri  üzerine

ataşehir.tv olarak  iddiaları araştırmak ; belediye görevlilerden bilgi almak ve vatadaşın ihbarını neden görmezlikten geliniyor bunu dile getirmek üzere Önce Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet YILMAZ beyi aradık.

Ancak sorularımıza   Yılmaz   konu hakkında bilgisini olmadığını ,durumu yapı denetimle alakalı olduğunu söyledi. yapı denetimde bir kişinin telefonun verdi.  ancak  ilgili kişi telefonlara  bakmayınca ise kendisine tekrar döndük  fakat sorularımıza sert cevaplarla yüzümüze kapattı.

Yine vatandaşın mağdur olduğu sorulara cevap aramak adına  ; acarlar  zabıta karakoluna giderek bilgi almak istedik fakat buradan bir cevap alamadık.

En son Ataşehir belediyesi yapı müdürlüğünden bilgi almak istedik yaşanan diyalogları siz vatandaşlarımız ile  paylaşıyoruz.

vatandaşlardan gelen diyaloglar çok ilginç;

 ”şikayetçi olduğumuz  kaçak yapıya karşı nasıl oluyorda bu kaçak yapı görünmüyor, şikayetlerimiz sümen altı ediliyor .”

”şikayet ettiğimiz halde yapı denetim görevlileri nerede ? zabıta nerede?  ne yapıyorlar ?”

Bunun yanında başı boş  kalmış  Mahalle’nin içinde sağlık sorunları tehdit edecek   bir çok atık toplayanlara verilen evler nedeni ile çevre sağlığı  ve insan sağlığı  ve emniyetini  tehditi ile karşı karşıya

mahallede plakasız atık toplayan araçlardan geçilmediği gibi plakasız tehlike arz eden  araçlar  kontrol eden bir mekanizma bulunmadığını görüyoruz.

hiç bir sorunların çözüm sunmayan belediye görevlileri nerede ? derken .

Belediyenin bu vurdum duymazlığına  mahallenin bu kötü gidişatına devletin valiliği ve kaymakalığı engel olsun diyorlar.

Sağlıksız koşullar tehlike alında olan mahallede belediye görevlilerince hiç bir kontrol yok .

sokaklar araçların  atık yağlar yerlerde  saçılmış halde ,şikayetler kulak arkası edilmiş.

Her yerde mantar gibi ruhsatsız tamirhaneler , kimyasal madde depoları ve evler atık toplayan insanlar kiraya verilerek  mahalle insanı canından bezdirilmiş halde .

Zabıtanın ve belediyenin müdehalesi yerine müdehalesizliği çevre insanları rahatsız etmesine kulak tıkanması ise ayrı bir sorun.

Bu  durumu belediye şikayet ettikleri halde hiç bir sonuca ulaşamadıklarını anlattılar.

vatandaş yirmi yıllık imar sıkıntılarını yaşamalarının sebebini Ataşehir belediyesinin buraları rant kapısı yaptığı iddialarını yanında

vatandaş sesini Ferhatpaşa mahallesi ve diğer mahallerdeki imarsızlığı rant fırsatına çevirdiği iddalarını .

bizim  bu kötü gidişata ve  yaşadıklarımıza yetkililer kulak tıkıyor. kendileri çalıyor kendileri oynuyor” sitemleri ile yetkilileri göreve çağırıyorlar

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?