Nejmettin YILDIRIM
Nejmettin  YILDIRIM
aninda@atasehirdenhaber.com
İKNA OLMAK İSTİYORUM.
  • 5
  • 311
  • 28 Ağustos 2022 Pazar
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • +
  • -

Konuşarak ikna edeceklermiş.
Kimi ikna edeceklermiş.
 Seçmeni Kim ikna edecekmiş.

 AK Parti mi?

Peki bunu yapabilir mi ?
yaparsa nasıl yapar daha doğrusu kiminle yapacak.
AK Parti’de bunu yapacak ekip var mı ?
peşinen söyleyeyim. Hiç ümidim yok.
AK Parti’nin daha önceki deneyimlerini iyi gözlemlediğimi düşünüyorum.
Mesela çalmadık kapı bırakmayacağız diyerek, yaptıkları Güya seçim çalışmasını iyi hatırlıyorum.

Onlarca gencin bir sokağa gönderip yaklaşık 300 daireyi bir çırpıda nasıl ziyaret ettiklerini nasıl kapı çaldıklarını iyi biliyorum.

Henüz 18-20 yaşındaki pırıl pırıl gençler seçmenin kapısına gidiyorlar Zile basıyorlar “ Biz AK Parti’den geliyoruz Cumhurbaşkanımızın selamı var. “ diyerek bir broşürü seçmene bırakıp geri dönüyorlar ve bütün Bu işlem sadece 30 saniye sürüyor.
On gencin bir Sokağı bitirmesi takriben 20-30 dakika sürmüyor bile , düşünebiliyor musunuz henüz siyasi tecrübesi yeteri kadar olmayan ancak AK Parti’ye gönül vermiş genç bir ekip ve bu genç ekip kapı kapı dolaşıyor.
Üzgünüm ama bu sefer bu metot bir işe yaramaz hoş daha önce de yaramamıştı, sadece işe yaradığını düşünmüşlerdi.
Bir grup gencin kapıları bu anlattığım şekilde dolaşması siyasi çalışma değildir.
Broşür dağıtmak çok gerilerde kalmış artık işlevini yitirmiş bir modeldir.
Bunu işe yarar bir model olarak görmek cahilliktir ve artık terk edilmesi gereken bir yöntemdir.

Peki Aslında sahada olması gereken ekip nerede?

Hemen söyleyeyim bir büro içerisinde oturmuşlar önlerinde liste ve çaylarına yudumlarken Kim nereye gidecek, hangi kapıyı çalacak .

Onun hesabını yapıyorlar ve gönderdikleri ekipler 20-30 dakikada geri gelirken bu hızın bu pratikliğin nereden kaynaklandığını bilmiyorlar bile.
Bilmiyorlar çünkü kendilerinin de öyle bir tecrübeye Sahip olduklarına dair ciddi şüpheler var.
Neyse bu şüpheler bizi ilgilendirmez , onu ayriyetten bir ara değerlendiririz.
bizi ilgilendiren tarafı AK Parti’nin kararsız veya Küskün seçmeni ikna edip , edemeyeceği.
Aslında seçmenin ikna edilmeye değil, gönlünün alınmasına ihtiyacı var.
Daha önce kendisine selam vermekten çekinen uzak Duran gördüğü zaman yolunu değiştiren birilerinin gelip, seçmenin gönlünü alması gerekiyor ikna dediğimiz bu.

Yani birileri gelecek “ kusura bakmayın, Biz yıllardır sizi çok ciddiye almadık. Gelip halinizi Hatırınızı sormadık, bir bardak çayınızı içmekten imtina ettik. Sizi gördüğümüz zaman görmezden geldik “ diyecekler, özür dileyecekler ve bunu öyle 30 saniyede 40 saniyede değil 1 saat 2 saat oturarak konuşarak samimi bir şekilde yapacaklar.

Yapılabilir mi peki; Elbette yapılabilir.
Olmayacak bir iş değil , daha önce yapılmamış bir iş de değil.

Ama önce temizlik lazım , önce samimiyet lazım önce menfaati için değil, davası için çalışan bir ekip lazım.
Var mıdır böyle bir ekip  hala AK Parti içinde mevcutmudur ona bakmak lazım.
Bakınca görünemiyor, ama iyice bakıp detaylıca incelemek lazım istediğini elde edemeyen ya da elde ettikten sonra terk edenleri saymıyorum.
Falanca belediye kurumunda işe girdikten sonra ortadan sıvışanları da saymıyorum.

Benim saydıklarım , içeride kalan derdini anlatmasını bilen dert dinlemesini bilen , siyaseten Kemale ermiş olgunluğunu tamamlamış teşkilat mensupları.

Teşkilat mensubu derken üç beş gün kapının önünde dolaşıp daha sonra içeride kendine bir sandalye bulup daha sonra bu sandalyeyi koltuğa dönüştüren 3-5 ay sonra da ben bu davaya yıllarımı verdim teşkilatçıyım diyen tipler değil.

Şöyle biraz derinlere inmek lazım biraz eskilere bakmak lazım eskiden beri gayret gösteren karşılık beklemeyen samimiyetinden şüphe edilmeyen birileri mutlaka vardır ve bunlar hala bir yerlerde bekliyorlardır onları arayıp bulmak lazım onlarla yola çıkmak lazım.
İkna edilmişlerle değil, inanmışlarla yola çıkmak lazım.
Düşünsenize kapınıza gelmişler “Selamünaleyküm Biz geldik. “ demişler.
Önce gelene bir bakmaz mısınız , ne dediğine bakmaz mısınız. Sizin onlara ne diyeceğinizi dinleyip dinlemediklerine bakmaz mısınız.
Yoksa sadece bir iki dakika içerisinde size selam verip hadi eyvallah demeleri yeterli mi gelir.
Bence hiç yeterli değil , hiç doğru da değil.
Hele bu zamanda olacak hiç iş değil..

Kararsız Seçmen , Küskün Seçmen ,Tarafsız Seçmen yok.
En azından Eskiden AK Parti’ye oy vermiş kitle arasında böyle bir grup yok.
Ama ilgilenilmediği için, görmezden gelindiği için , ciddiye alınmadığı için , Üzgün seçmen var , Moralsiz seçmen var. kırgın seçmen var.
Üstüne bir de ekonomik problemler eklenince , kafası karışmış seçmen var.
AK Parti olaya bu gözle bakıp bir yol haritası çizerse tekrar kazanacağı bir seçmen kitlesi var.

Evet kapı kapı dolaşılacak , ama öyle vur kaç taktiği ile değil gerçekten biz geldik, mantığıyla kapı kapı dolaşılacak kimsenin gelmesi beklenmeyecek. kimseden davette beklenmeyecek öyle bürolarda oturup lak lak yapmak yerine , sokak sokak dolaşıp Çat Kapı diye tabir edebileceğimiz bir modelle, girilmedik hane , çalınmadık kapı kalmayacak şekilde bir çalışmaya ihtiyaç var.
Bütün bunları yapacak bir ekibe ihtiyaç var.

Hala kanayan  yaraya tuz basan,
Benim canımı acıtan bu rehavete sessiz kalamıyorum. İkna olmak istiyor ama olamıyorum.

sürç-i lisan ettiysek affola.

Kalın Sağlıcakla.

Sosyal Medyada Paylaşın:

5 yorum

  1. Dediklerinizi birebir daha onceden yuzlerine soyleyen biri olarak bunların aslada olmayacağını bilerek onlardanda hic bir davet bile beklemeye gerek duymadan teskilatcilik dışından davayı savunan anlatan bizleriz onlardan bir cacık olmaz ne yazık ki çay koy geliyorum çayı koydum bekliyorum diyen kendi kendilerine gidip gelenlerden ne beklenir

  2. Selamunaleyküm güzel insan. Nasılsınız sağlık ve afiyet diliyorum. Hissiyatımı ifade eden yazınızı keyf alarak okudum. Cevabını içinde bulunca daha çok keyif aldım. Evet güzel insan ben dahil hangi teşkilat mensubu kapısını çaldığımız vatandaştan daha fazla bilgiliyiz. O zaman samimiyet kendiliğinden çözüm benim, demiyor mu ? İsmail ERDEM beyin ilçe başkanlığına kadar eksik ve noksanı olsa dahi böyle bir çalışma yapıldımı? Bu itibarla sizi yürekten kutluyorum. Lakin yazınızın teşkilatın yönetimi tarafından beğenilmiyeceğine adım gibi eminim. Bu da sizin ne kadar isabetli bir yazıyı kaleme aldığınızı gösteriyor teşekkürler. Biz teşkilat mensupları eğer riyayı, kibri, gösterişi bırakıp samimiyetle öncelikle mahalle teşkilatlarına. Sonra vatandaşa yaklaşırsak sorun büyük ölçüde halledilmiş olur. Ve 2023 % 55 le tamamlanır. Ayrıca 2023 dert edinen hiçbir vekil tanıdınızmı? Siyasetten geçinen bürokrat bilmiyormusunuz? Bu sözde bilgin kurtarıcıların hepsi sayın Cumhurbaşkanımız ın sırtında kendilerini bir halt sanıyorlar. Partisinden çok oyu olan tek liderdir, dünyada. Tekrar ediyorum güzel insan yazınız için teşekkürler. Halk cahil ve bilgisiz asla değil. Sadece halkı cahil ve bilgisiz görenlerde sorun var. Kibirden,riyadan, kokudan yanına yaklaşılamayan insan görünümlü dinozorlarda sorun var. Seçimi sosyal medyacıların değil, yürekten vatana sevdalı olanların oyları belirleyecektir. Selam ve muhabbetle iyi günler dilerim.

  3. Gönlüne kalemine sağlık Aynen çok güzel tespit ettiniz Ama bu tespit ettiğiniz Ak partililer Ak Parti’de olduğunu sanmıyorum milletin gönlü Kırgın unutulmuş bir kenarda Gönül kırıklığı ile bekliyor partiyi dalkavuklar sarmış Menfaat için kullanıyor yüklenmişler Tayyip Erdoğan’ın sırtına beleşten yaşıyorlar bu durum Hiç iç açıcı değil selamlarımı yollayayım

  4. Aynen doğru ve çok da çıkarcılar var gerçek gönüllü Ak Parti lileri bulup görevlendirmek olmalı görev alınmaz görev verilir hayırlı günler dilerim ve ayrıca bu 2023 seçimleri değil (HİLÂL) ‘le. Hac ın seçimidir

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • YENİ
  • YORUM