Zirvede, Emine Erdoğan’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Akdeniz Eylem Planı İcra Direktörü Gaetano Leone de birer konuşma yaptı.
Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Emine Erdoğan, zirveye gösterdikleri ilgi dolayısıyla tüm katılımcılara teşekkür etti.
Sadece Türkiye’nin değil, yerkürenin geleceğini ilgilendiren zirvenin hayırlı neticeler vermesini dileyen Emine Erdoğan, sürdürülebilir bir yaşamın, toprağın, suyun, iklimin, ormanın ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına bağlı olduğunu bu nedenle her birinin doğru yönetilmesinin hayati önem taşıdığını belirtti.
Emine Erdoğan, “Bizden sonra gelecek olan nesillere, kaynakları tükenmiş, yaşam şartları zorlaşmış bir dünya bırakamayız. Misafiri olduğumuz yeryüzünü bize emanet edildiği şekliyle bizden sonrakilere bırakmak hepimizin temel sorumluluğudur. Ne yazık ki modern insan, kendini doğanın hâkimi zannediyor. Oysa bizler doğanın sadece bir parçasıyız. Doğa biz olmadan hayatiyetini sürdürebilir fakat biz tabiat olmadan yaşayamayız” diye konuştu.