İsrail’in katliamları ile ilgili dosya UCM’ye teslim edildi

İsrail’in katliamları ile ilgili dosya UCM’ye teslim edildi

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail’in katliamları ile ilgili dosyayı Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) teslim etti.

Gazze’de İsrail terörü

Bakan Maliki, dosyayı teslim ettikten sonra düzenlenen basın toplantısında, bugün hala sistematik bir şekilde işlenen suçlara maruz kalan Filistinliler için adaletin sağlanması amacıyla tarihi bir adım attıklarını söyledi.

Maliki, “UCM Başsavcısı Fatou Bensouda’ya teslim ettiğimiz dosyayla hemen ve gecikmeden bir inceleme yapılması talebinde bulunduk. Dosyada işlenen suçlara ilişkin yeterince delil var. Bu adımı, nesilden nesle İsrail’in cezalandırılmadan işlediği suçlardan dolayı acı çeken Filistinliler için attık.” dedi.

Suçlara sebebiyet verenlerin sorumlu tutulması gerektiğini belirten Maliki, “Teslim ettiğimiz dosyanın içerisinde Filistin topraklarında ve sınırlarında işlenen bütün suçlar mevcut. Buna Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi de dahil. Özellikle Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde yapılan acımasız saldırıyla ilgili deliller de var. Bu adaletsizliğin Filistin’in geleceği olmasına izin vermeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Maliki, incelemeye yardımcı olmaya ve ilerlemesi için tam destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

İsrailli askerlerin, ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere ateş açması sonucu 62 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce Filistinli yaralanmıştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?