Halisdemir isminin ticari amaçla kullanılması, hatırasına saygısızlık

Halisdemir isminin ticari amaçla kullanılması, hatırasına saygısızlık

Ömer Halisdemir’in adının ve fotoğrafının, Adana’da tantuni tezgahında kullanılmasının tepkilere neden olmasının ardından, bir silah firmasının da daha önce ismi kullanmak istediği ancak Halisdemir ailesinin bunu engellediği öğrenildi.

Ömer Halisdemir‘in adının ve fotoğrafının, Adana’da bir tantuni tezgahında kullanılmasının tepkilere neden olmasının ardından, bir silah firmasının da daha önce ismi kullanmak istediği, olayı derin üzüntüyle karşılayan ve şehidin hatırasına saygısızlık olarak gören Halisdemir ailesinin bunu engellediği öğrenildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde, darbeci general Semih Terzi’yi vurarak girişimin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının ve fotoğrafının yer aldığı araçla Adana’da tantuni satışı yapılması, şehidin ailesini derinden üzerken, toplumda da tepkilere neden oldu.

“Yasal yollara başvuru hakkı bulunuyor”

Şehit Halisdemir’in ailesinin avukatı Hüseyin Aydın, bu durumun hem insani hem de hukuki boyutu bulunduğunu belirterek, şehidin ismi dahil bütün yasal haklarının mirasçılarına, eşi ve çocuklarına ait olduğunu söyledi.

Ömer Halisdemir isminin, hukuken ticaret unvanı, işletme adı veya değişik yöntemlerle ticari amaçlı kullanılmayacağını vurgulayan Aydın, bu tarz kullanımlar olması halinde yasal yollara başvurma haklarının bulunduğunu belirtti.

Aydın, şehit Ömer Halisdemir’in isminin, hukuka aykırı kullanımları konusunda yasal yollara başvurduklarını, yetkili mercilerin de kullanımı yasaklandığını söyledi.

“Bu saygısızlık ailesini derinden üzdü”

Şehidin isminin ticari amaçlı kullanılmasının, şehidin hatırasına büyük bir saygısızlık olduğuna işaret eden Aydın, şöyle konuştu:

“Şehidimiz aynı zamanda bir eş, iki çocuk babası, bir anne babanın evladı. Onların, şehidin hatırasına büyük bir hassasiyetleri var. Bu hatıraya saygı gösterilmesi konusunda beklentileri var. Adının bu şekilde ticari amaçla kullanılması, şehidimizin hatırasına büyük bir saygısızlık. Bu saygısızlık başta eşi ve çocukları olmak üzere ailenin bütün mensuplarınca büyük bir tepkiyle karşılanmakta ve onlarda büyük bir üzüntüye neden olmaktadır. Hiç kimsenin bu ismi kullanmaya yetkisi bulunmadığı gibi şehidimizin geride kalanlarını bu şekilde üzmeye de hakkı yoktur.”

Avukat Aydın, Medeni Kanun’da bu konuya ilişkin düzenlemelerin yer aldığına işaret ederek, sosyal medyadaki izinsiz kullanımlar üzerine ilgili yasa hükümleri doğrultusunda başvuruda bulunduklarını, haksız kullanım içerikli internet sitelerine erişime son verdiklerini bildirdi.

ANKARA – Duygu Yener

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?