Fatih Sultan Mehmet Hastanesinde Skandal Doktor Şiddeti,  Başka Bir Boyut Çıktı…

Fatih Sultan Mehmet Hastanesinde Skandal Doktor Şiddeti, Başka Bir Boyut Çıktı…

İlber ORTAYLI’nın 09/06 /2018 tarihinde yazıyı kalem aldığı köşe yazısında ‘’Ayıp hekim dövülüyor.’’ doktora şiddeti konu olarak ele almak istedi.

Ancak Fatih Sultan Mehmet Hastanesini  acil  bölümünde  yaşanan bu olayın , haberini objektif habercilik anlayışı ile bakmamız doğrultusun da ,basındaki bu haberleri farkı bir pencereden irdeledik  haberimiz ses getirdi .

Sonraki günlerde bizleri arayan kişileri içinde kan donduran bir dram ortaya çıktı .

Doktorun hastayla olan diyaloglarını birebir şahit olan M.B adlı görgü Şahidi’nin  Tc. Sağlık bakanlığının adresine  olayları kendisi yazmıştı.

Gazetemiz olarak  bu yazıyı gördüğünde , görgü şahidine ulaşarak o gün neler olduğunu anlatmasını istedik.

Görgü Şahidimiz M.B  Kanser hastası eşini oraya o gün o saate getirmiş, Olayları kan dondurucu halde izlediğini ve üzüldüğünü anlattı.

olayın haberlerde çıkan ”doktora şiddet” şeklide olamadığını ilk  sözlü şiddet  sağlık çalışanı acil doktoru B.A geldiğini idda etti.

Görgü Şahidi  M.B verdiği bilgilere göre Fatih sultan Mehmet Hastanesinde kanser hastası olan yaşlı bayan hasta sağlık çalışanına ‘’ kızım biraz yavaş ol canım acıyor ‘’ demesi ile hastaya, acil doktoru B.A ukalaca konuştu.

Tabi o sırada bu konuşmaya tepki gösteren oradaki hasta ve hasta yakınları devreye girince Acil doktor B.A ;’’ banane öl geber defol git buradan’’ dediğini söyleyen M.B

Kanser Hastası Annesine bu kötü lafları söyleyen ve duyan  kanser hastasının oğlu ile Acil Doktoru B.A ‘ya ile yaşanan bir arbede oluştu.

O arbedeye Doktor ve Hemşirelerin saldırıları  katılması ile kanser hastası kadının göğüsü kanadı , hastanın eşi yaşlı adamın dişi kırıldı,  kanser Hastası yakını olan  oğlunun üstü başı yırtıldı. tabi polisler  hasta yakını olan adamı aldılar sonrasını bilmiyorum.

Ancak bunu bazı medya kanalları ‘doktora şiddet’” diyerek verdiklerini söyledi.

Ancak sonraki süreçte yine basında ve sosyal medyada  hasta yakınına linç kampanyası yapıldı.

evet ; bizler objektif haber kanalı olarak . Hasta ve hasta yakınların sesi  olamaya devam  ettiğimiz gibi mağdur her kim olursa onların sesi  olamaya devam edeceğiz  hiç bir gerçek gizli kalmasın..

Bu  olay yaşan ve şahid olan her kim  varsa bize ulaşabilir.

basın olarak , bu konun aydınlatılması için  bizlere  başvuranların bilgilerini yetkili mercilere vermeye hazırız…

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Tipik bir sağlık ve hukuk mağduruyum. Birebir yaşadığım olaylar var bu yüzden herşeyin basına ve hukuka nasıl farklı yansıtıldığına şahit oldum. Yukarıdaki olaydan bahsetmiyorum. Başka bir sağlık kuruluşunda skandal olaylar yaşadım üstüne sanık olarak yargılanıyorum. Tüm üst makamlar zincirleme bir şekilde doktoru ve sağlık bakanlığını korudular formalite herşey

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?