Bakan Çavuşoğlu: “35 saat kaldı. 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyona yeniden başlayacağız”

Bakan Çavuşoğlu: “35 saat kaldı. 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyona yeniden başlayacağız”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “35 saat kaldı. 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyona yeniden başlayacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

“360 binden fazla Suriyeli Türkiye’den, terörden arındırdığımız iki bölgeye dönüş yaptı”

“Hiçbir ülke terör tehdidiyle tek başına mücadele edemiyor. Bazı siyasi gruplar terörist gruplara destek veriyor. Aşırı sol gruplar Avrupa’da PKK’yı terörist gruplarından çıkarmaya çalışıyorlar. Türkiye Suriye’de siyasi süreci şiddetle destekliyor. Siyasi bir uzlaşma için sükûneti sağlamamız lazım. İblip’de yapmaya çalıştığımız buydu. İnsani facianın önüne geçmeye çalıştık”

“Barış Pınarı Harekatı’na neden başladık? Müttefiklerimiz terör örgütlerine silah vermeye devam ettiler. YPG ve PYD hiçbir ayrım yapmadan herkese çok fazla baskı yaptı. Biz bu yüzden bir operasyona başlatık. Trump bize güvenli bölge için birlikte çalışma teklif etti. ABD ile beraber çalışmaya özen gösterdik. Ancak başarılı olamadık. YPG sahadan çekilmedi. Silahlar toplanmadı. ABD silah temin etmeye devam etti. Müttefiklerimizin de desteğini göremeyince tek başımıza operasyona başladık. Herkese bilgi verdik”

“Barış Pınarı Operasyonu’nda sadece teröristler hedef alındı. Çok iyi sonuçlar elde ettik. Harekat başladığından beri gerçek dışı suçlamalar yapıldığını görüyoruz. Bu Kürt-Türk söylemi çok yanlış söylem. Kürtler bizim düşmanımız değil”

“35 saat kaldı. 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyona yeniden başlayacağız” dedi.

kaynak:türkiye.gzt

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?