Ataşehir;  Yeniçamlıca, mimarsinan ve mevlanada Zeminde yeri olmayanlara Havuz Sistemi gelecek.

Ataşehir; Yeniçamlıca, mimarsinan ve mevlanada Zeminde yeri olmayanlara Havuz Sistemi gelecek.

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Ahmet Bey Yeniçamlıca ,Mimarsinan ve Mevlana Mahallerinin 5000 lik planları hazır olduğunu .fakat mülkiyet sorununun çözümü için beklendiğini ve haklı oldukları tapu davasında mahallerin zarar görmenden yolların araştırıldığını , bu çözüm yollarından bir tanesinin zemin yerleri olmayan hisselerin , Mahalle dışına başka bir yere kaydırma olabileceğini ,bunun için görüşmelerin yapıldığını belirtmiştir .

İkinci yol olarak da mahallenin ve komisyon üyelerinin havuz sistemli çözüm olabileceği kanaati de vardır.
Bu havuz sistemli çözüm , belediye’nin araya girerek . Zeminde yeri olmayan hisseleri havuza atıp , Havuzdan zeminde yeri olup , eksik hisseleri olanlara dağıtması yoludur.

Bu yol daha öncede bilinir ki ;

Kadıköy Belediyesi tarafından Kayışdağı’nda uygulanmış olup , aynı yol Sancaktepe ve Sultanbeyli belediyeler tarafından uygulanarak mahalle mağdur edilmeden mülkiyet sorunları çözülmüştür.
Yetkili uzmanlara göre ; Ataşehir belediyesinin kök tapuya dönüş için aldığı encümen kararı ve işlemleri hukuk yolu ile İdare mahkemesine götürülerek iptali istenebilir.
Ataşehir belediyesinin 2013 de aldığı bu encümen kararı köke dönüş , encümen kararı birçok yönden adaletsiz olduğu görüşü vardır .
Edinilmiş anayasal haklara aykırıdır ve mutlaka yargı denetiminden geçmelidir .dediler..

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?