27 SENEDİR DİNMEYEN ACI

27 SENEDİR DİNMEYEN ACI

  • ‍5 temmuz 1993
    Sivas (madımak) provakasyonundan sadece 3 gün sonra.

Dönemin iktidarı Dyp- Shp (CHP) koalisyonu.
Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden 5 ay ,Turgut Özal’ın ölümünden 3 ay ,Eşref Bitlis paşa suikastinden 4 ay sonrası .
Bittimi ? hayır ;

24 Mayıs 1993 günü, izne giden silahsız erlerimizi taşıyan konvoy Bingöl’de PKK’lılar tarafından durduruldu. Otobüsten indirilen erlerden 33’ü PKK’lı teröristler tarafından öldürüldü. Ve daha nice faili “meçhul ” olaylar

KISACA Türkiyenin en karanlık dönemi.
Tarih: 5 temmuz 1993
Yer: Erzincan/,Kemaliye Başbağlar köyü

Adını başını örten kadınlardan, mutedeyyin insanlarıdan alan bu yapısı ile özdeşlemiş anadolu köyü.

Başbağlar köyüne akşam saatleri gelen PKK’lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi.

Yapılan zulme karşı çıkan 5 kişiyi de yakılan evlerde ateşe vererek öldüren teröristler daha sonra akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği köy meydanında topladı. Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra bu kişileri de kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede, yüzlerce boş kovan bulundu.

Sözde madımak olayının (provokasyonun) karşılığı , her 2 olayında planlayıcısı aynı güç. Yani marksist leninist terör örgütlerini maşa olarak kullanan bir üst akıl önce madımak’da sonra başbağlar da kirli ve alçak oyunlarını sergileriler . Madımak olayından sonra suçluluk durumları ispat edilmemiş sanıklarında aralarında bulunduğu 33 kişiye idam ve müebbet hapis cezası verildi.

Başbağlar köyü Katliamıdan hemen sonra yakalanan faiiler suçsuz olduklarına karar verilip serbest bırakıldı, ancak sonradan yakalama kararı çıkan terörist grup görünmeyen bir el tarafından korundu ve aradan geçen 27 yıl boyunca bir tek fail dahi

yakalanıp yargılanması yapılamadı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?