Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü; Yığılma Sebepli ,Velileri  Ve Aile Hekimlerini Mağdur Etti.

Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü; Yığılma Sebepli ,Velileri Ve Aile Hekimlerini Mağdur Etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan, tüm okul sağlığı çalışmalarının okul/kurumlarda (resmi ve özel) daha etkin yürütülebilmesi için “Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü” kapsamında, “Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı ile Öğrenciler Aile hekimliklerine yönelendirildi .

Ancak bu yönelendirilme Gelişi güzel raporların 2 gün gibi bir zamana sığdırılması  gelen hastaların yoğunluğu , Aile hekimlerini  ve  velileri   mağdur etti .

Bu mağduriyetten, Aile Hekimleride muzdarip durumda  ,   biranda  gelen hasta yığılması ,  Aile hekimi Doktorlarının  ne yapacaklarını şaşırtı.

sağlık bakanlıklığı bu konuya acil çözüm sunmalı diyenler oldu.

velilerinden gelen şikayetler ise Bu Yığılmalara   sebebiyet veren  durumun , acil olmadığı için 182  randevu  sistemi ile  azalacaktır. önerisi geldi .

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Sağlık bakanlığının hala milleti mağdur ediyor.
    Bu hastaya yansıyor , doktora yansıyor
    Sonuçta her iki tarafta geriliyor. Haklı haksız durumuna düşüyor burada ne doktor haksız ne hasta burada haksız olan sağlık bakanlığı. Kaç tane bakan değişti bir hastanın bakma süresi 20 ile 30 dk.
    Hastaya doktor nasıl sağlıklı şekilde bakacak bu insan olmaz. Kardeşim. Sağlık bakanlığı yanlışları doktoruda hastayıda geriyor.

  2. Burası bizim ora yedpa sağlık ocapı
    valla ben Alie hekimlerimiz müdevaziliğini sabrını teşkkür ediyorum mükkemeller bu kadar yoğunluk adamı deli eder Allah kolaylık versin.
    Hemşilere kadar çok iyiler bir aile gibi takdir ediyorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?